VIRIDÁRIUM - KONYHA

„Kóstold meg a terroir ízeit!”

Néhány gondolat gasztronómiánkról:

"Akár egy hétvégi kiruccanáshoz, akár egy egész hetes gasztronómiai utazáshoz keresve sem találunk romantikusabb, csendesebb, mégis lüktetőbb helyet a Szentgyörgy-hegyi Szászi Birtoknál. Toszkána Magyarországra költözött. 

A vén diófa, vagy a szőlőlugas alatt megpihenve a betérő kiránduló szemei elé páratlan látvány tárul: a Balaton-felvidék tanúhegyei között kószáló szürkemarhák, a kis családi pincészetek nádtetős házikói és a gondosan megművelt szőlőtőkék egyedi, utánozhatatlan képet festenek. 
 
A Szászi Birtokra látogató megkóstolhat itt mindent, amit a helyiek gondos keze megtermel. A szőlő körül forog itt az élet, de a borász sem csak borral él, meg is éhezik. A birtokon nagy hangsúlyt kap a gasztronómia, azon belül a helyi érték. A kecskesajtot a közelben készítik, a bárányhús a szomszédból érkezik, a fűszerek a pincészet napos lankáin élvezik a napsütést, amíg Marton Zsolt konyhafőnök asztalára nem kerülnek. Aki világot járt séfként itt, a birtokon találta meg azt, amit máshol keresett: a természet békéjét. 

Kakas, gyöngytyúk, bárány, kacsa, szürkemarha mindennapi vendég itt a konyhában, ahol ízletes fogások készülnek belőlük hagyományos technológiával: sütőben, cserépedényben, rostlapon. A kis étvágyúakról sem feledkezik meg a Szászi Birtok: kacsamáj terrine, savanyított sült keszeg is várja a borozgatókat, de a helyben készült köményes kifli kőrözöttel is a harapnivalók között található. És akkor még nem is beszéltünk az udvari kemencében nap, mint nap sütött friss, ropogós szőlőmagos kenyérről."

  ~~~~~~

NYITVA TARTÁS MÁJUSBAN:

Május 19. Péntek: 12-20 óráig
Május 20. Szombat: 12-16 óráig -16 órától: Zártkörű rendezvény
Május 21. Vasárnap: 12-18 óráig

Aktuális kínálatunkban szerepel:

 Marhahúsleves | házi töltött batyu
Kecskeméti barackleves hidegen

 Kecskesajt | roppanós saláta | mazsolás körte
Sertésborda | füstölt paprika | zsálya | édesburgonya
Konfitált kacsacomb | karamell | narancs | bulgur
Fogasfilé | cukkini | kapor

 Rétes válogatás


Asztalfoglalás: +3630/690-88-08


Május 26. Péntek: ZÁRVA - Zártkörű rendezvény
Május 27. Szombat: 12-20 óráig
Május 28. Vasárnap: 12-18 óráig

NYITVA TARTÁS A PÜNKÖSDI HOSSZÚ HÉTVÉGÉN:

Június 2. Péntek: 12-20 óráig
Június 3. Szombat: 12-20 óráig
Június 4. Vasárnap: 12-20 óráig
Június 5. Hétfő: 12-19 óráig


 

NYITVA TARTÁS JÚNIUSBAN:

 

Június 9. Péntek: 12-20 óráig
Június 10. Szombat: ZÁRVA - Zárt körű rendezvény
Június 11. Vasárnap: 12- 18 óráig

Június 16. Péntek: 12-20 óráig
Június 17. Szombat: ZÁRVA - Zárt körű rendezvény
Június 18. Vasárnap: 12- 18 óráig

 

Június 23. Péntek: 12-20 óráig
Június 24. Szombat: ZÁRVA - Zárt körű rendezvény
Június 25. Vasárnap: 12- 18 óráig


~~~~~~

 

További információk a facebook oldalunkon, mely a képre kattintva elérhető:

 


2016-ban készült ételek képekben:

Ételfotó Collage.jpg

ételfotó Collage 2.jpg