VIRIDÁRIUM - KONYHA

„Kóstold meg a terroir ízeit!”

Néhány gondolat gasztronómiánkról:

"Akár egy hétvégi kiruccanáshoz, akár egy egész hetes gasztronómiai utazáshoz keresve sem találunk romantikusabb, csendesebb, mégis lüktetőbb helyet a Szentgyörgy-hegyi Szászi Birtoknál. Toszkána Magyarországra költözött. 

A vén diófa, vagy a szőlőlugas alatt megpihenve a betérő kiránduló szemei elé páratlan látvány tárul: a Balaton-felvidék tanúhegyei között kószáló szürkemarhák, a kis családi pincészetek nádtetős házikói és a gondosan megművelt szőlőtőkék egyedi, utánozhatatlan képet festenek. 
 
A Szászi Birtokra látogató megkóstolhat itt mindent, amit a helyiek gondos keze megtermel. A szőlő körül forog itt az élet, de a borász sem csak borral él, meg is éhezik. A birtokon nagy hangsúlyt kap a gasztronómia, azon belül a helyi érték. A kecskesajtot a közelben készítik, a bárányhús a szomszédból érkezik, a fűszerek a pincészet napos lankáin élvezik a napsütést, amíg Marton Zsolt konyhafőnök asztalára nem kerülnek. Aki világot járt séfként itt, a birtokon találta meg azt, amit máshol keresett: a természet békéjét. 

Kakas, gyöngytyúk, bárány, kacsa, szürkemarha mindennapi vendég itt a konyhában, ahol ízletes fogások készülnek belőlük hagyományos technológiával: sütőben, cserépedényben, rostlapon. A kis étvágyúakról sem feledkezik meg a Szászi Birtok: kacsamáj terrine, savanyított sült keszeg is várja a borozgatókat, de a helyben készült köményes kifli kőrözöttel is a harapnivalók között található. És akkor még nem is beszéltünk az udvari kemencében nap, mint nap sütött friss, ropogós szőlőmagos kenyérről."

  ~~~~~~

Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét
ÉTTERMÜNK NYÁRI NYITVA TARTÁSÁRA:

Június 25-től Augusztus-25-ig:
Hétfőtől Vasárnapig: 12-től 21:30 óráig
Konyha: 12-től 21 óráig

 Asztalfoglalás: +3630/690-88-08

Aktuális kínálatunk

Sárgabarack krémleves hidegen | kecskesajt | pisztácia
Brokkoli-kelvirág velouté | mangalicasonka
Grillezett kecskesajt | roppanós saláta | mazsolás körte
Kacsamell | narancs | friss kevert saláta | mandula
Parmezánbundás csirkemell | friss kevert saláta | mézes mustár
Mangalicatarja | lángos | fűszeres sajtkrém
Rántott csirkemell | burgonyapüré | vörös áfonya
Szűzpecsenye | erdei gombák | tejszín | sós túrógombóc
Fogas filé | tagliatelle | friss kapor
 Brownie | málna | joghurt


Hétvégenként:

Zuppa di pesce (mediterrán halleves)

Risotto | friss tenger gyümölcsei
Cozze marinara (kékkagyló | fehérbor | petrezselyem)

Sepia (tintahal) roston | friss saláta
Branzino (tengeri sügér) grillezve | saláta | burgonya
Orada (aranydurbincs) grillezve | saláta | burgonya
Lepényhal steak | saláta | burgonya
Tigrisrák | fokhagymás olívaolaj | zöld saláta

 


 

~~~~~~~~~~~

 

További információk a facebook oldalunkon, mely a képre kattintva elérhető:

 


2016-ban készült ételek képekben:

Ételfotó Collage.jpg

ételfotó Collage 2.jpg